POVESTEA DIN SPATELE FABRICII DE BERE

Astazi, fabrica noastra de bere poate fi considerata printre cele mai mari fabrici de bere craft din Europa datorita capacitatii de productie cu un proces de fermentatie naturala.

http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/10/HBTB.jpg

Construita acum peste 50 de ani, in 1970, una dintre multele fabrici de bere deschise in fiecare judet dupa planul lui Ceausescu pentru a face Romania un producator de bere autonom, beraria noastra a fost echipata cu tancuri orizontale pentru fermentatie naturala, avand initial un volum de 200.000 hl de bere/an.

Se poate presupune ca datorita pozitiei strategice, atat de aproape de granitele cu Ungaria si Ucraina, s-a dorit ca aceasta fabrica sa aiba o capacitate de productie industriala care sa poata deservi nu doar local. 

In acest sens, in 1978 fabrica primeste investitii din partea guvernului si isi dubleaza capacitatea de productie la 450.000 hl/an.

Dupa 1989, fabrica de bere s-a inchis pana cand a fost achizitionata de Franz Joseph Sailer, un investitor german care provenea dintr-o familie cu traditie in industria de bere. Berea Sailer devine astfel prima bere produsa in Romania cu distributie nationala.

In timp, beraria nu a reusit sa tina pasul cu standardele noi industriale – fermentatia de scurta durata, in tancuri verticale,  si in 2012 a inchis portile.

HB Traditional Brewery a recunoscut potentialul fabricii si importanta reinvierii traditiei locale de productie a berii artizanale, si astfel a angajat fostul staff – maestrii berari cu o experinta de peste 30 ani, arhitectii retetelor noastre. 

Astazi, fabrica noastra de bere poate fi considerata printre cele mai mari fabrici de bere craft din Europa datorita capacitatii de productie cu un proces de fermentatie naturala.

PROCESUL DE PRODUCTIE

Producem un lager desavarsit folosind metoda de fermentatie joasa in doua faze, in tancuri orizontale.

http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/10/replacekeg_l.jpg

Cum obtinem o calitate constanta a beriiAnalizam cu grija toate ingredientele

„Asiguram constanta calitatea berii prin folosirea ingredientelor proprii: producem propriul malt, cultivam propriile culturi de drojdie si folosim propria sursa de apa; iar prin maiestria mesterilor nostri berari si iscusinta intregului staff, resultatul este o bere perfect echilibrata si armonioasa pentru ca tu sa experimentezi aceeasi bere desavarsita de fiecare data.

Nu adaugam nimic din ceea ce natura nu ne ofera ea insasi, de aceea berile noastre au un continut natural de dioxid de carbon – cantitatea perfecta pentru a crea o sensatie placuta, fara sa o incarce si un gust fara cusur. ”

FondatorADRIAN HANDRAU

NATURALA PANA LA CAPAT

Nu trebuie decât patru ingrediente naturale, plus multa pasiune, dedicare și experiență
http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/10/Hab-site-about-us.jpg
Hamei

este ingredientul principal din spatele tuturor berilor noastre demne si complexe.

http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/10/Transylvania-Amber-site-about-us.jpg
Orzul

confera berii culoarea sa, gustul dulce, placut de malt, plinatatea si vascozitatea.

http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/09/1-1.jpg
Drojdia

face diferenta prin  contributia adusa procesului de fermentare al berii.

http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/10/Transylvania-Dark-site-about-us.jpg
http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/10/29651967_l-1.jpg
Apa

pentru a asigura o calitate constanta a berii folosim propria sursa de apa.

http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/10/Samburger-site-about-us.jpg

Descopera berile noastre

Dedicate artizanalului
http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/09/transylaaniamnegru-1.jpg

TRANSYLVANIA DOPPELBOCK
Amber Delight

fermentatie naturala in 50 de zile
http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/09/transnegrurealMICA.jpg

TRANSYLVANIA DOPPELBOCK
After Dark

fermentatie naturala in 50 de zile
http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/09/HAB-033-mic-1-1.jpg

CLASSIC HAB 0.33L
Transylvania’s Finest Lager

fermentatie naturala in 30 de zile
http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/09/samburgerPetmica.jpg

SAMBURGER 0.5L
Blonde Lager

fermentatie naturala in 30 de zile
http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/09/samburgerzonamica.jpg

SAMBURGER 0.5L
Blonde Lager

fermentatie naturala in 30 de zile
http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/10/Samburger-1l-mic-1.png

SAMBURGER 1L
Blonde Lager

fermentatie naturala in 30 de zile
http://hbtbere.ro/ro/wp-content/uploads/2019/10/Samburger-2l-mic-1.png

SAMBURGER 2.5L
Blonde Lager

fermentatie naturala in 30 de zile